NL

 

 
Wie zijn wij?
Wat bieden wij aan?
Contacteer ons
 
 
Veuve Clicquot
Moët & Chandon
Louis Roederer
Krug
Bollinger
Jacquesson
Mercier
Champagnegeschenken
Exclusiviteiten
Champagne attributen
Promoties
 
Plaats uw bestelling via mail
 
 
Degustatieavonden & Op afspraak
 
 
Bedrijven & Horeca-uitbaters
Kortingen & aanbiedingen
 
 
Links
Champagneweetjes
 
 

 

 

Champagneweetjes

Hier krijgt u meer informatie over hoe uw gekochte of gekregen champagne te koelen en te serveren. Het zou zonde zijn om deze regels van de kunst niet te volgen en daardoor de volledige smaak te verwaarlozen.

Champagne drinkt men het best op een temperatuur die ligt tussen de 6 en de 10 graden. Dit kan men het beste bekomen door de champagne in een ijsemmer te plaatsen die voor de helft gevuld is met ijs en dan met ¼ aangevuld wordt met water.
De champagne hier een kwartiertje laten rusten om het beste resultaat te bekomen.
Heeft men dit niet bij de hand kan men ook de champagne een half uur voor gebruik in de ijskast leggen om deze op de juiste temperatuur te krijgen.
Nota: champagne nooit in de diepvriezer plaatsen, dit heeft alleen maar een nadelig effect op de smaak.
Als glas gebruikt u het beste een flute glas. Deze glazen houden het beste het aroma en de bubbels vast waardoor u langer van uw champagne kunt genieten.

Hebt u vragen over champagne zoals over het bewaren, het productieproces of algemene vragen aarzel niet om ons een mailtje te sturen. Wij zullen u zo snel mogelijk antwoord geven op al uw vragen.

 © 2005 - 2006 Sparkling-Champagne | Algemene voorwaarden